Place du Bourg-de-Four

Een van de beste hotspots van Geneva

Place du Bourg-de-Four

Waar kun je nog steeds een stel van 80 jaar vinden die hun middagthee samen drinken, een zakenman met zijn internet aangesloten aan WiFi, een moeder die haar kind meeneemt voor een middagwandeling, en een group die bij elkaar komt om te studeren? Place du Bourg-du-Four, een van de oudste pleinen in het oude gedeelte van Geneva.

Een ding is niet verandert in Place du Bourg-du-Four sinds de romeinse tijd. Het is nog steeds een financieel centrum en een ontmoetingsplaats voor Genevois. Gedeeltes van oude wegen die leiden naar Annecy en Lyon en oostelijk naar Italië en Chablais kun je vinden bij het plein. Het heeft ook gediend als Romeins forum en veemarkt, maar ook als een veilige haven voor Protestante vluchtelingen die achtervolgd werden in de 16e eeuw.

Het gebouw van de ¨Palais de Justice¨ is op het plein gebouwd in 1707. Later werd het gebruikt voor de afscherming van ¨orde van St. Clare¨ en voor een ziekenhuis tot 1857. In 1860 werd het gebruikt voor het gerechtshof achter de 18e eeuwse gerenoveerde gevel. Dit verklaart ook de verschillende ingewikkelde bouwkundige stijlen op het plein, allen gemengd in de middeleeuwse moderne charme.

Deze kruising in het hart van het oude centrum is een schat uit een schitterende collectie van de 16e eeuwse architectuur, maar ook een fanstastische bouw van de 17e en 18e eeuw. Het is een plek uit de geschiedenis, maar waarvan het hart klopt en kijkt naar de toekomst. Vandaag de dag komen nog steeds mensen bij de fontein Place du Bourg-de-Four bij elkaar. Lokale mensen komen bij elkaar in caféetjes, maken een wandeling, of snuiven sfeer op de terrassen om het plein.

Het nachtleven in Place du Bourg-de-Four is een ander voorbeeld van de activiteiten. Langs de antiquaire winkels, kunstgallerijen, boeken- en toeristenwinkeltjes komen mensen van alle leeftijden en achtergronden bij elkaar voor een drankje en beginnen de avond in een van de leuke caféetjes, bistrots of bars. Een van de bekende plekken waar men een avond start is ¨La Clémence¨ met een groot terras samen met Bohemen, bougeoisies, en de culturele elite. Iedereen is welkom en vind een plekje op ¨Place du Bourg-de-Four.

Waar is ¨Place du Bourg-de-Four?

Op het kruispunt van ¨rue Verdaine¨, ¨rue des Chaudronniers¨, ¨rue Étienne-Dumont¨, en ¨rue de l´Hôtel-de-Ville¨ in het centrum van Geneva.

Restaurants dichtbij ¨Place du Bourg-de-Four?

Le Pied du Cochon 4, Place du Bourg-de-Four / Tel: 022 310 4797 Heerlijke creaties van hartige maaltijden staan op de kaart van ¨Le Pied du Cochon¨ (speenvarken) inclusief vlees uit de streek van Genevois en Lyonnais. Het menu zegt een bistrot met allerlei huisgemaakte lekkernijen te zijn.

Chez Ma Cousine 6, Place du Bourg-de-Four / Tel: 00 41 22 310 96 96 Bescheiden en betrouwbare presentatie van voornamelijk kipgerechten – braadrooster, curry of Thai – wat altijd heerlijk is. Als afsluiting een dessert die je doen watertanden.

Soupèçon 8, Place du Boug-de-Four / Tel: 00 41 22 318 37 37 Een trendy bar en restaurant met lunch en diner met een menu van verschillende soort vlees, vis en vegetarische gerechten. Zondag is er een brunch en het buffet is onweerstaanbaar.

Brasserie du Bour de Four Tel: 00 41 22 311 90 76 Een tip voor vegetariërs.

Ga naar www.hoteltravel.com  voor het reserveren van een hotel in Geneva.

--------------------------------------------------------------------------------------

De originele tekst in het Engels is geschreven door Kari Masson, een freelance schrijver op het gebied van reizen, interculturaliteit, en expat gerichte publicaties. Meer dan 50 van haar atikelen zijn verschenen in Noord-Amerika, Europa, en Afrika. Ben je op zoek naar wat dynamische creativiteit in je publicatie neem dan contact op met Kari op www.jkmassonprint.blogspot.com .

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: