Hoe zorg je voor een geslaagde date

Wie betaalt er bij een date

Hoe zorg je voor een geslaagde date

Heb je wel eens een super date gehad, maar dat deze dan niet zo leuk eindigde op het moment de ober met de rekening kwam.

Een ONAANGENAAM moment?

Deze situatie kan veel invloed hebben voor jouw en je date in de toekomst. Hoe kun je beter met deze situatie omgaan, zodat er geen vervelende verwikkelingen onstaan.

Wie moet de rekening betalen?

De verwarring wie de rekening betaald is voornamelijk een cultureel en beleefdheids aspect.

In sommige culturen is het zelfs onmogelijk om een dame de rekening te laten betalen. In andere culturen vinden mensen het een kwestie van gelijkheid en eerlijk verdelen.

Ik heb het geluk (of ongeluk) om Nederlands te zijn, daarom zou ik altjid een man het etentje kunnen laten betalen, ¨Omdat ik Nederlands ben, doe ik het ook graag op de Nederlandse manier¨. Ik heb altijd gewerkt en het is eigenlijk ook zo eerlijk vind ik (maar dan toch, ik ben Nederlands).

Hoe kan een date relax verlopen op het moment dat de rekening komt?

Vermijdt de rekening

Excuseer je voorzichting na het dessert en handel de rekening af met de ober zonder dat je date dit door heeft. Als je een man bent die niet wil dat de dame de rekening betaald, probeer dan duidelijk te maken dat jij haar uitnodigt voor een etentje. Diegene die een date uitnodigt voor een etentje is ook degene die betaald.

Als je een dame bent die graag voor haar deel of voor het gehele etentje wilt betalen, dan is het raadzaam dit van te voren goed aan te geven. Je kunt zeggen: Ik wil graag met je uit, alleen als je mij laat betalen (of de helft)¨. (bedenk dat je dit op een vriendelijke manier zegt, de toon is erg belangrijk). Op deze manier is de avond duidelijk.

Het is een vorm van beleefdheid wanneer je wordt uitgenodigd voor een date niet het duurste restaurant en het duurste menu uit te kiezen.

Ik heb met veel mensen gesproken over de ¨wie-moet-de-rekening-betalen¨ issue, alhoewel tijden en date-gewoontes zijn veranderd is het nog steeds waar dat:

Algemene regel voor mannen

Mannen ervan uit kunnen gaan de rekening te betalen, alleen wanneer de date aangeeft het anders te willen doen.

Algemene regel voor dames

Wanneer je uitgenodigd wordt voor een date je ervan uit kunt gaan dat de man betaalt, maar houd je keuze van het menu redelijk en heb altijd je creditcard bij de hand (in het geval je date dit artikel niet gelezen heeft).

Trea Tijmens is oprichter en eigenaar van ¨Successmatch¨. ¨Successmatch¨ biedt persoonlijke en vertrouwelijke datesservices aan voor internationaal professionele singles in Switzerland en heeft verschillende kantoren in Geneva en Zurich.

Kijk op www.successmatch.ch  en neem contact op voor een introductiegesprek

Dreikönigstrasse 31a, 8002 zurich tel: 044 208 3290

De originele tekst in het Engels is geschreven door Trea Tijmens

This article has been submitted by Trea tijmens

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: